Gå til innhold
Kvinner som sitter i sirkel, prater og ler
Emne

PED-t Fysisk aktivitets- og kostholdsterapi

Tidsbegrensing: 14 dager

Gjenværende plasser: 0

Beklager! Venteliste-begrensningen er oppfylt. Vennligst kom tilbake for nye økter.

Full emnebeskrivelse

PED-t (Physical Exercise and Dietary therapy) er en forskningsbasert behandling for bulimia nervosa og overspisingslidelse. Metoden ble utviklet ved NIH med støtte fra Norske Kvinners Sanitetsforening.

Formål: Å gjøre behandling for disse lidelsene mer tilgjengelig og å sikre et bredere utvalg av behandlingstilbud. Slik kan flere oppleve å få hjelp for sine spiseforstyrrelser. Det er kun via opplæring du kan få den nødvendige kompetansen og kursmateriale for å gi PED-t.

Målgruppe: Kurset egner seg for personer som jobber i Frisklivssentraler eller andre som jobber eller ønsker å jobbe med grupper med denne problemstillingen.

Forkrav: Det er absolutt krav om bachelor i enten treningsfysiologi, fysioterapi eller ernæring for å kunne delta og fullføre dette kurset. Forkravet selvrapporteres. 

Læringsressurser: Opplæring i PED-t består av selvstudier (trykket kurskompendie), tilgang til digitale læringsressurser (i læringsplattformen Canvas), en fysisk samlingsdag og en avsluttende digital test (quiz).

Praktisk informasjon: Du får tilsendt kurskompendie i posten en måned før samling og tilgang til de digitale læringsressurser når du har meldt deg på kurset. Det er nødvendig at du tar deg gjennom disse selvstudiene før vi møtes på kursdagen. Sertifisert og kvalifisert terapeut forutsetter a) Riktig forkunnskap, b) Selvstudier, c) Fysisk oppmøte kursdag og d) Bestått quiz innen 2 uker etter kursdag.

Hva lærer du? Du vil i disse ressursene lære om bulimia nervosa og overspisingslidelse, og om PED-t. På den fysiske samlingsdagen går vi mer detaljert gjennom terapien og den spesifikke brukergruppevurdering- og oppfølging. 

Gratis: Kurset er støttet med midler fra DAM-stiftelsen og har derfor ingen kostnad. Fysisk samlingsdag inkluderer lunsj.  

Påmeldingsfrist: Tirsdag 14. mai.

Oppstart: Kurset starter med egenstudier i læringsplattformen Canvas en måned før samlingsdagen, tirsdag 14. mai. Vi gjør oppmerksom på at oppstart fordrer minimum 10 påmeldte kursdeltagere. 

Fysisk samlingsdag: Fredag 14. juni. Dagen består av

Kl. 09.00-09.45: «Psykoterapi» i PED-t
Kl. 10.00-10.45: Treningsterapi
Kl. 11.00-11.45: Treningsterapi / Gjennomgang i treningsrommet
Kl. 11.45-12.15: LUNSJ
Kl. 12.15-12.45: Kostholdsterapi
Kl. 13.00-14.00: Digital erfaringsdeling fra en erfaren Frisklivssentral
Kl. 14.15-15.00: Kostholdsterapi
Kl. 15.15-16.00: Rekruttering og Screening
Kl. 16.15-17.00: Screening /øvelse

Frist for fullføring av test (quiz): Fredag 28. juni, 14 dager etter samling, frist for å bestå quiz.